Inspiratie

Opgeleverde woningen

Kunststof kozijnen in alle kleuren

Kunststof kozijnen in alle kleuren

Kleur is sfeerbepalend voor de uitstraling van je huis en je inrichting. Er zijn zo veel mogelijkheden dat een keuze maken moeilijk kan zijn. Om je op weg te helpen, heeft K-VISION Home kozijnen alvast een aantal handige tips op een rijtje gezet.

K-VISION Home kunststof kozijnen kunnen met het unieke kleursysteem proCoverTec aan de buitenkant en binnenkant worden voorzien van kleur. Bekijk hier alle informatie over proCoverTec.

Tips voor het kiezen van kleuren

Tip 1 Kijk naar het karakter van je huis
Heb je een traditionele boerderijwoning of een ultramodern huis? Het karakter van je woning bepaalt deels de richting waarin je een kleur kunt gaan zoeken. Zo worden traditionele en landelijke woningen vaak uitgevoerd met een houtnerfstructuur in typisch Hollandse kleuren. Moderne woningen worden daarentegen vaak uitgevoerd met sprekende kleuren op de kozijnen.

Tip 2 Maak ramen optisch groter of kleiner
Heeft je woning donkere buitenmuren? Kies dan kozijnen met een lichtere kleur, dit wekt de illusie dat de ramen groter zijn. Omgekeerd werkt het ook: donkere kozijnen in een donkere muur laten ramen kleiner lijken dan ze werkelijk zijn.

Tip 3 Gebruik kleurhulpmiddelen
Deze tip werkt ook wanneer je een nieuwe kleur zoekt voor op de muur of voor je raambekleding: ga aan de slag met kleurenhulpmiddelen: kleurkaarten en kleurenwaaiers maken het makkelijker om tot een keuze te komen. Bekijk deze hulpmiddelen op verschillende momenten en op verschillende plaatsen in of rond je huis. Daglicht heeft namelijk veel invloed op de uitstraling van een kleur.

Tip 4 Bezoek een verkooppunt
We zijn tegenwoordig gewend om alles van achter een beeldscherm te regelen, vanaf de computer, smartphone of tablet. Het oriënteren op kleuren kan prima via deze middelen. Maar voordat je een definitieve kleurkeuze maakt, is het verstandig om een verkooppunt te bezoeken. Bij het verkooppunt kun je de werkelijke kleur en kleursystemen bekijken, want de kleur op een beeldscherm wijkt vaak net iets af.

proCoverTec is een nieuw uniek kleursysteem waarbij het mogelijk is om kleuren aan de binnen-en buitenkant van het kozijn met elkaar te combineren. 

 

 

Contact

profine Nederland
Regterweistraat 13
4181 CE WAARDENBURG 
T: +31 418 651717