Over K-VISION Home

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen: de kosten

Kunststof kozijnen zijn enorm praktisch en vergen weinig onderhoud. In vergelijking met houten kozijnen scheelt een investering in kunststof aanzienlijk in de kosten. Daarom kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun houten kozijnen te vervangen door kunststof exemplaren.

De aanschafprijs van kunststof kozijnen is tegenwoordig in veel gevallen gelijk aan die van houten kozijnen. Maar kunststof heeft een veel langere levensduur, bovendien zijn ze praktisch onderhoudsvrij en dat scheelt dus gigantisch op de kosten in onderhoud. U hoeft dus nooit meer een (duur) schildersbedrijf in te huren of zelf op een ladder te klimmen met de verfkwast in de hand.

Benieuwd wat het onderhoud van houten kozijnen kost? 

En hoeveel kosten kunststof kozijnen dan eigenlijk? Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken en de een lijkt nog goedkoper dan de ander. Laat u niet misleiden. Zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn om uw huis van kunststof kozijnen te voorzien. Niet elk kozijn heeft namelijk standaardafmetingen. Vraag dus altijd een offerte op maat aan zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

We kunnen natuurlijk wel een richtlijn geven van de kosten. Wanneer u in een rijtjeshuis woont zult u moeten rekenen op zo’n 12.500 euro in totaal. Omdat ze echter vrijwel een leven lang meegaan, nauwelijks onderhoud vergen en zeer energiezuinig zijn, is het echter een investering die zich als het ware vanzelf terugbetaalt.

Tip! Vraag altijd een offerte op maat!

Bij K-VISION Home is een offerteaanvraag zo gebeurd. Kies een verkooppunt bij u in de buurt, vul het formulier in en u krijgt zo snel mogelijk een offerte op maat terug.

Prijs – Kwaliteit

Niet alleen de prijsverschillen zijn groot bij de verschillende aanbieders van kunststof kozijnen, ook de kwaliteit kan wisselend zijn. Kies daarom altijd voor een bedrijf met het Keurmerken en kijk naar online reviews op bijvoorbeeld klantenvertellen.nl. Een betrouwbaar bedrijf zal ook nooit om een hoge aanbetaling vragen voordat er met de montage van de kozijnen is begonnen.

Tip! Doe nooit een (te hoge) aanbetaling voor levering!

Garantie

K-VISION kozijnen hebben een standaard garantie van 10 jaar. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Alle K-VISION Home kozijnen zijn van hoogwaardig fabricaat. Ze zijn bovendien voorzien van een KOMO attest met certificaat. Dat betekent dat de kunststof kozijnen voldoen aan alle Nederlandse eisen en richtlijnen. U heeft hiermee de garantie dat u een kozijn koopt van hoge kwaliteit met een lange levensduur.

De werkelijke kosten van houten kozijnen

Wat onderhoud betreft komen de totale kosten voor houten kozijnen echt een heel stuk hoger uit. Het onderhoud van houten kozijnen is namelijk een steeds terugkerende kostenpost in de woonlasten en bovendien ook een lastige en tijdrovende klus. Eens in de 4-5 jaar moeten deze kozijnen minimaal geschuurd en geschilderd worden. Als dit onderhoud achterwege wordt gelaten, is de kans groot dat de kozijnen op den duur gaan rotten. En dan is schilderen alleen niet meer voldoende om ze in optimale staat te houden.Om deze redenen kiezen steeds meer huiseigenaren ervoor om hun houten kozijnen te vervangen voor kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen vergen namelijk weinig onderhoud, zeker in vergelijking met onderhoud van houten kozijnen.

Wat kost een schilderbeurt?

Zelf schilderen doet bijna niemand. Het is veel werk en neemt een grote hap uit uw vrije tijd. En op een ladder staan om de bovenverdieping onder handen te nemen is ook niet voor iedereen weggelegd. Dus wordt een huisschilder ingeschakeld van wie het uurtarief kan uitlopen van 35 tot 45 euro per uur.

De totale kosten zijn verder afhankelijk van:

  • Het aantal kozijnen;
  • De staat van de kozijnen;
  • De hoogte van de kozijnen (i.v.m. het eventueel huren van een hoogwerker);

Gemiddeld moet u rekening houden met een bedrag van zo’n 2.000 euro per schilderbeurt. Houten kozijnen gaan gemiddeld zo’n 20 jaar mee en dat betekent dus zo’n 8.000 euro extra aan onderhoudskosten bovenop het aankoopbedrag. En dat terwijl het onderhoud van kunststof kozijnen niet meer vergt dan af en toe met een vochtige doek afnemen!

Meer in deze categorie: « Kozijnen kopen: checklist
 

Contact

profine Nederland
Regterweistraat 13
4181 CE WAARDENBURG 
T: +31 418 651717